Onderhoudsmiddel kunt u na bestelling afhalen op het afgesproken moment. Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op of via de knop hieronder een afspraak. 

onderhoudsmiddel

Na het leggen, opfrissen of schuren van de vloer begint voor u het onderhoud van de vloer u mag deze over 3 weken voor de eerste keer dweilen, de manier waarop de vloer gedweild wordt is van groot belang omdat dit juist het behoudt van uw parketvloer is.
Daarnaast is het van belang dat u onder alle meubels vilt bevestigd, dit kunt u online bestellen via www.dejongeparket.scratchnomore.nl u ontvangt dan 5% korting op uw bestelling.
De laatste laag die wij hebben aangebracht na het schuren van de vloer moeten drogen door lucht. Dit betekent dat de vloer niet egaal opdroogt de vloer ziet er dan wat vlekkerig uit, door de vloer volgens onderstaand voorschrift te dweilen verdwijnt het vlekkerig beeld.
Hieronder vindt u de beschrijving:
• Gebruik van een microvezel dweil is verboden, dit tast de laag van de vloer aan, gebruik alleen een katoenen doek;
• De parketvloer eerst stofzuigen zodat alle losse troep weg is;
• Neem een emmer water, vul deze met 1 liter handwarm water;
• Twee dopjes onderhoudsmiddel in het water;
• De vloer daarna nat dweilen, het water verdampt en het onderhoudsmiddel blijft achter;
Tips:
• Plaats vilt onder tafels, stoelen en ander meubilair die regelmatig verschoven worden. Hiermee voorkomt u beschadigingen aan uw houten vloer.
• Zorg ervoor dat er bij de voor- en/of achterdeur een goede deurmat wordt gelegd. Zo voorkomt u dat het ergste vuil op de houten vloer terecht komt.
• Plaats plantenbakken met openingen e.d. nooit direct op de houten vloer, maar zet deze bijvoorbeeld op een schaaltje, zodat er geen water op de houten vloer kan lekken. Het water kan kalkplekken veroorzaken op uw houten vloer.
• De ideale luchtvochtigheid voor een houten vloer is 55-60% hiermee voorkomt u dat de vloer gaat kieren.

Onderhoudsadvies

Ons advies downloaden?

Structurele klachten van te droge lucht, zoals gezondheidsklachten zoals droge mond, geïrriteerde slijmvliezen etc.  of scheuren in het houten (parket, muziekinstrumenten etc.) zowel thuis als op kantoor moeten grondig worden aangepakt. Om de luchtvochtigheid te verhogen volstaan potjes aan de radiator of een extra dweil beurt jammer genoeg niet. Om tijdens een periode van 24 uur in een kamer met ongeveer 16 m² vloeroppervlak en een normale hoogte een relatieve lucht- vochtigheid van 45 tot 50% te bereiken, is er ongeveer 2 tot 4 liter water nodig, indien het gaat om een normale woninginrichting. Een ingerichte ruimte van 25m2 en 2,5m hoog heeft bij een temperatuur van 20° Celsius en over een periode van 24 uur ongeveer 6 liter water nodig. En precies dat is hier zo belangrijk, omdat enkel door bevochtiging van de omgevingslucht het effect van uitdroging gevoelig wordt beperkt. Het verdient dus aanbeveling om ervoor te zorgen dat de relatieve luchtvochtigheid op een peil van 55% blijft.

Dat biedt immers de volgende voordelen:
- Uitdroging van het parket tot een onaanvaardbaar niveau wordt vermeden.
- Het ontstaan van voegen wordt tot een minimum beperkt.
- Krimpspanningen in de lijmen en ook in de ondervloer verminderen.

Om de luchtvochtigheid op peil te houden kunt u een luchtbevochtiger neerzetten.

Luchtvochtigheid